Et mundbind

Krav om mundbund eller visir på Tunøfærgen

Myndighederne har fra lørdag den 22. august gjort det obligatorisk at bære mundbind i den kollektive trafik. Det gælder også på Tunø færgen.

Fakta

  • Kravet om mundbind eller visir gælder hele døgnet for alle rejsende på 12 år og derover.
  • Kravet gælder også al personale, som ikke er helt afskærmet fra passagererne, fx i aflukkede førerrum.
  • Kravet om mundbind eller visir gælder ikke for børn under 12 år samt for personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

Du skal som udgangspunkt bære dit mundbind under hele overfarten.
Mundbind eller visir kan fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det, som for eksempel kortvarig indtagelse af mad og drikke eller medicin.

Ved mundbind forstås engangsmundbind eller stofmundbind, der dækker næse og mund, og som er fæstnet med snor, elastik eller lignende bag ørerne eller bag hovedet og er tætsluttende omkring ansigtet.
Ved visir forstås skærme af plastik, der dækker øjne, næse og mund, men som ikke er tætsluttende omkring ansigtet.

Hvis man ikke lever op til kravet bliver man afvist. Hvis en passager nægter at anvende mundbind eller visir, og nægter at forlade stedet eller transportmidlet, kan politiet tilkaldes. Dette kan medføre bødestraf.

Sejl trygt med Tunøfærgen - trykhedstiltag

Vi gør alt for, at du trygt kan sejle med Tunøfærgen. Det forudsætter, at alle er gode til at hjælpe hinanden og give plads
Derfor er det vigtigt, at du vise hensyn til dine medrejsende og følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende Coronavirus og de generelle råd for at forebygge smitte.

Anbefalingerne er følgende:  

  • Har du symptomer på Coronavirus, skal du blive hjemme.
  • Udfør hyppig håndhygiejne, ved ankomst til og afgang fra færgen. Spritstationer til fri afbenyttelse er flere steder på alle vores færger.
  • Hold god afstand, undgå nærkontakt og bed andre tage hensyn. Dette gælder både på kajen, uden sejlasen samt i forbindelse med på- og afstigning på færgen.
  • For at sikre god afstand, bør du under overfarten bliver på din plads.
  • Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

Mistanke om smitte / konstateret smitte

For personer, der er under mistanke for at være smittet, udviser sygdomstegn på smitte, eller har fået konstateret coronavirus, gælder det, at personen skal opholde sig i egen bil eller transporteres i ambulance under hele overfarten og ikke anvender faciliteterne i terminalen eller ombord.
Kontakt færgen på tlf. 30863627.