Skrænter på Tunø

Gå Tunø rundt i efterårsferien

Har du aldrig været på Tunø, eller er det ved at være længe siden, er der nu en enestående mulighed for både børn og voksne at se eller gense øen i efterårsferien.

Den bilfrie Tunø er et lille naturparadis med en fantastisk historie og stemning, som alle bør opleve. Tunboerne går derfor sammen med VisitOdder om en sjov aktivitet i efterårsferien for hele familien.

Fra lørdag den 13. oktober til og med søndag den 21. oktober kan alle skattejægere tage et skattekort på færgen. Herefter gælder det om at løse opgaver, mens turen rundt om øen bliver tilbagelagt. Turen er omkring 8,3 km, og i mål venter en flot speciallavet medalje til børnene.

Tre børn der har gået Tunø rundt

Øen er som skabt til børnefamilier
Vandreturen kommer blandt andet omkring Tunø Kirke, der nok er det eneste sted i verden, hvor kirketårnet også er fyrtårn. Torsdag og fredag mellem kl. 15 og kl. 16 kan du endda komme op i tårnet og se den flotte panorama-udsigt. Prisen er 5 kr. for børn og 10 kr. for voksne. Ønsker du en god udsigt uden for dette tidsrum, er fugletårnet nær ved ”Bjerget” – Tunøs højeste punkt – altid åbent.

Bagefter er det muligt at spise din medbragte madpakke på Købmandsgården – og orker du ikke madpakker, holder gæstgiveriet Det gamle Mejeri åbent, hvor du kan få et skønt efterårsmåltid serveret – eller en varm kop kakao.

Nede på havnen venter en sjov legeplads og seks skønne hængekøjer. Du kan desuden låne noget forskelligt udstyr såsom vaders, redningsveste og vandkikkerter, så du kan udforske naturen endnu mere.

Udstyret findes i træskuret bag havnekontoret.

Inden turen går tilbage til fastlandet, anbefaler vi, at du køber nogle af øens lækre grøntsager med hjem. Grøntsagerne kan købes ved de to grøntsagsboder – og de tager begge imod MobilePay.

Billige færgebilletter
I efterårsferien og resten af året er prisen for en færgebillet tilmed nedsat til kun 36 kr. for voksne og 18 kr. for børn og pensionister. Det er langt under halv pris. Og kaptajnen inviterer gerne børn og barnlige sjæle op på broen.

Er du ikke så meget til gåturen øen rundt, kan Tunø også opleves på cykel eller med 'traxa', øens unikke traktor-taxi.

Bemærk tidlig afgang retur til Hou Havn om mandagen – og senere returafgang fredag.